València

El jutge autoritza la Generalitat Valenciana a precintar dos repetidors de TV3

La Generalitat Valenciana ja té l'autorització judicial per tancar els repetidors de TV3 que donen cobertura a les comarques de la Ribera i la Costera. A partir d'ara els tècnics del govern valencià podran accedir als aparells situats a les localitats d'Alginet i la Llosa de Ranes com va succeir amb el de Xixona, que va deixar sense senyal la ciutat d'Alacant i tot el sud del País Valencià.

Actualitzat

El jutjat contenciós administratiu número 9 de València ha autoritzat l'entrada "fins i tot forçosa" de la Generalitat Valenciana als centres de reemissió de televisió de la Llosa de Ranes i d'Alginet, per procedir a l'apagada i precintament dels equips de l'emissió del senyal de TV3.

Acció Cultural del País Valencià ha explicat en un comunicat que els dos repetidors pertanyen a la Fundació Ramon Muntaner, i donen cobertura a les comarques valencianes de la Ribera Alta i la Costera. Així mateix, ha indicat que la resolució judicial és "d'immediata execució", encara que la Fundació ja ha avançat que presentarà recurs d'apel·lació, si bé aquest no té efectes suspensius.

Acció Cultural ha destacat que l'acte judicial no fixa un termini per a l'execució de la resolució, per la qual cosa es desconeix quan cessaran les emissions de TV3 en aquesta zona. L'acte indica que la mesura d'entrada forçosa als centres de reemissió i precintament d'aparells "és proporcional" a l'execució de l'acte dictat, perquè "no consta que hi hagi una altra mesura alternativa que garanteixi l'eficàcia de l'acte". "El sacrifici temporal del dret no fonamental de propietat" es presenta "com a excessiu respecte a la finalitat a aconseguir".

Així mateix, s'indica que, encara que la llei valenciana del sector audiovisual està pendent de recurs d'inconstitucionalitat, no s'ha suspès l'efectivitat d'aquesta per l'Alt Tribunal, per la qual cosa la seva vigència actual és "indiscutible, i l'empara que proporciona a la competència i legalitat de l'acte a executar, també".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut