Toyako

Bush es reafirma en la política del dòlar fort

El president dels EUA, George Bush, es reafirma en la política del dòlar fort en una conferència de premsa feta poc abans que comenci la cimera del G8 al Japó. A banda de tractar d'economia, el president dels Estats Units ha parlat de la lluita contra el canvi climàtic i ha justificat la seva presència a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Pequín.

Actualitzat

A punt de començar la cimera del G-8, els dirigents dels països més rics del món s'han reunit aquest diumenge al matí en un hotel aïllat per grans mesures de seguretat al nord del Japó.

En una roda de premsa amb el primer ministre del Japó, Yasuo Fukuda, el president dels EUA, George Bush, ha afirmat que "els Estats Units seguiran la política del dòlar fort, ja que l'economia americana s'ha de redreçar".

El dòlar ha baixat de manera important en aquests dos últims anys, en perdre més del 30% del seu valor davant la divisa europea. Divendres passat l'euro estava a 1,57 dòlars, cosa que suposa una depreciació important de la moneda enfront de la força de l'euro. Aquesta baixada del valor del dòlar està tenint conseqüències a escala mundial. El president de l'Organització dels Països Exportadors del Petroli (OPEP), Chakib Khelil, ha subrallat en una entrevista publicada aquest diumenge a un diari algerià que "la baixada del dòlar farà que el preu del petroli continuï pujant de manera rellevant".

A banda de les diverses declaracions relacionades amb l'economia nord-americana, George Bush ha parlat sobre la lluita contra el canvi climàtic. Bush ha promès "un rol constructiu en la lluita contre les emissions de diòxid de carboni", però ha adverit que "tot l'esforç serà inútil si l'Índia i la Xina no s'hi comprometen".

I en relació amb aquest país asiàtic, George Bush ha decidit que els EUA participaran en la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics d'aquest estiu, perquè considera que si no seria una ofensa al poble xinès, i a més no fer-ho podria suposar perdre les relacions de franquesa amb les autoritats xineses.

Anar al contingut