Madrid

Desarticulada a Espanya una de les bandes mundials més importants de la màfia russa

Una de les màfies russes més importants del món ha caigut a Espanya. En una àmplia operació policial en què han intervingut agents estrangers s'han detingut vint persones a Mallorca, Màlaga, Alacant i Madrid. Entre els detinguts hi ha dos espanyols i els quatre caps de la xarxa, coneguda com a Tamboskaya. Segons la policia, la banda criminal havia ordenat assassinats, comès suborns i blanquejat desenes de milions d'euros.

Actualitzat

Un dels principals "capos" de la màfia russa, que la policia ha donat per desarticulada, s'amagava en una mansió de la urbanització Sol de Calvià, a Mallorca. Al costat de Gennandios Petrov, tres presumptes integrants més de la xarxa han estat localitzats a l'illa de Mallorca. Aquest dissabte, tots quatre seran interrogats pel jutge Garzón. Després anirà al Campello, a Alacant, i a Màlaga i a Madrid, on policia i Guàrdia Civil també han detingut presumptes mafiosos russos. En total, 20 persones. Se'ls acusa d'associació il·lícita, de tràfic d'armes i persones, de blanqueig de diners, de subornar i d'ordenar assassinats, entre altres activitats delictives.

Entre els detinguts hi ha un advocat espanyol de cognom Agudo que treballa per a un bufet que té dos seus al madrileny i exclusiu barri de Salamanca. Un altre espanyol ha caigut juntament amb la banda criminal. Es tractaria d'un individu vinculat a les finances arrestat a Màlaga.

S'han descobert més de 500 comptes bancaris utilitzats per la xarxa amb què es blanquejaven anualment desenes de milions d'euros en paradisos fiscals. La policia la considera una de les quatre xarxes més importants a escala mundial dins d'aquest tipus d'organitzacions criminals.

Les investigacions de l'anomenada "operació Troika" van començar fa més d'un any i han comptat amb la col·laboració de serveis d'informació estrangers. Els escorcolls en domicilis han permès fer troballes sorprenents, com un quadre que se suposa que podria ser un original de Dalí trobat dins d'un armari juntament amb un certificat d'autenticitat. També s'ha confiscat un iot i una flota de 27 vehicles de luxe on figuren vehicles de marques com Ferrari, Masserati, Bentley o Mercedes, entre d'altres.

L'operació contra les màfies russes establertes a la Costa del Sol i altres punts de l'Estat continua oberta i s'ha desplegat a les localitats de Nerja, Alacant, Madrid, Marbella i Palma.

Anar al contingut