Saragossa

Unes 40.000 persones visiten l'Expo de Saragossa en el primer dia

Qüestions relacionades amb l'aigua, com la sequera, els canvis sobtats del clima, la necessitat d'estalviar i racionalitzar-ne el consum o quina és la millor manera per garantir-ne el subministrament fa temps que ocupen l'atenció mediàtica. Tot plegat reforça el focus d'atenció sobre l'Expo de Saragossa, dedicada a conscienciar sobre l'ús i l'estalvi de l'aigua amb el lema "Aigua i desenvolupament sostenible". L'estrena no ha pogut ser millor i s'han vist cues i corredisses a les portes del recinte, que posteriorment s'han traslladat a pavellons i als espais a l'aire lliure, que acullen diversos espectacles.

Actualitzat

Hi havia moltes ganes d'estrenar l'Expo, i això s'ha notat en les corredisses a les portes del recinte, comparables a les que s'acostumen a veure el primer dia de rebaixes. Malgrat alguns problemes amb la validació de les entrades, els visitants han pogut començar a orientar-se i fer-se les primeres fotos de seguida. Unes 12.400 persones ja havien accedit al recinte al migdia, una assistència que s'ha acostat als 40.000 visitants a última hora del dia.

A les portes del pavelló d'Espanya és on s'han format més cues, també a l'aquari fluvial, als pavellons Pont i d'Aragó i a la Torre de l'Aigua. Dins dels recintes, tot a punt per rebre visitants, com al de Catalunya, que proposa un recorregut imaginari a través d'un riu que recorre el país, des de les muntanyes fins al mar. Visitants d'arreu del món han començat a fer-se seus els diferents espais del recinte.

Alguns dels 105 països que participen a l'Expo, però, encara no han obert portes. És el cas de Romania, Nigèria, Angola, la Xina o Veneçuela. D'altres, com el Marroc i l'Afganistan, ho han fet amb unes hores de retard.

Però les exposicions sobre l'aigua de dins dels pavellons són només una part de l'oferta d'aquesta Expo. Als carrers i places del recinte passen moltes altres coses interessants, com els diferents espectacles que hi ha programats. El que més interès ha despertat és el que firma el Cirque du Soleil, que amb el nom de "El despertar de la serp" ofereix un espectacle colorista en què actors, gimnastes i ballarins es conjuren per atreure la pluja.

Una pluja, però, que no ha fet acte de presència. Els visitants han gaudit d'aquest primer dia amb molt de sol i força calor, lleugerament temperada pel cerç.

Anar al contingut