Barcelona

Manifestació per demanar la llibertat del jove que va despenjar una bandera a Terrassa

Continuen les mobilitzacions per demanar l'alliberament de Francesc Argemí, el jove de Terrassa empresonat sota l'acusació d'atemptat a l'autoritat, desordres i "ultratge a Espanya". Unes 3.000 persones, segons l'organització, i 1.200, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dissabte al vespre pels carrers del centre de Barcelona. Franki va ser condemnat a dos anys i set mesos de presó per despenjar una bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa i agredir un agent policial. Després que es rebutgessin la sol·licitud d'empara al Tribunal Constitucional i l'indult, el jove va ingressar a la presó fa quinze dies.

Actualitzat

La mobilització ha transcorregut sense incidents des de la plaça de la Universitat fins a la plaça de Sant Jaume, passant per la Via Laietana. La marxa ha acabat amb una nova acció de protesta dels manifestants, que han ajuntat tres teles amb els colors de la bandera espanyola i hi han abocat quilos de fems.

Els fets pels quals Franki és a la presó es remunten a l'estiu del 2002, quan un grup de persones van intentar despenjar les banderes espanyola i europea de l'Ajuntament de Terrassa. Quan la policia ho va intentar impedir hi va haver incidents i, dos anys més tard, el jove va ser condemnat a dos anys i set mesos per aquests fets.

L'acusat assegura que no era al lloc dels fets i es queixa que els testimonis, quatre policies, no han reconegut mai que ell fos un dels implicats.

Anar al contingut