Beirut

Chacón visita les tropes espanyoles desplegades al Líban

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha arribat a la capital del Líban, Beirut, per visitar el miler de cascos blaus espanyols desplegats al sud del país, on tenen la missió de vigilar l'alto el foc entre Israel i la guerrilla xiïta, Hezbollah, després de la guerra de fa dos anys. Es tracta de la segona visita que Chacón fa a les tropes espanyoles des que va prendre possessió del càrrec el passat 14 d'abril. Fa poc més d'una setmana la ministra, embarassada de set mesos, ja va realitzar una visita sorpresa a l'Afganistan. La pròxima etapa del viatge de Chacón serà Sarajevo

Actualitzat

Després de quatre hores de viatge, l'Airbus de les forces aèries espanyoles ha aterrat a l'aeroport de Beirut en el segon viatge a l'exterior de Carme Chacón des que va assumir el càrrec ara fa dues setmanes. Acompanyada del cap de l'estat major de la defensa, el general Félix Sanz Roldán, la titular de Defensa visita ara un altre país on estan desplegades tropes espanyoles que participen en el marc d'una de les operacions de Nacions Unides.

La ministra, que farà l'habitual recorregut per la base i passarà revista a les tropes, serà rebuda pel cap del contingent desplegat al Líban, el general Juan Bautista García Sánchez. La ministra vol conèixer sobre el terreny la feina dels soldats espanyols al sud d'aquest país del Pròxim Orient.

Només passarà unes hores al Líban i després agafarà l'avió per desplaçar-se fins als Balcans, on des de fa anys també hi ha presència espanyola. Chacón visitarà Sarajevo, la capital de Bòsnia, però no trepitjarà Kosovo, on també hi ha contingent espanyol desplegat. I és que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero no ha reconegut com a independent aquest territori. Així doncs, amb la no visita de la ministra, es pretén evitar qualsevol conflicte polític.

En tot cas, amb el viatge que comença aquest dilluns, Chacón tanca el cercle de principals escenaris del món on hi ha soldats espanyols desplegats - a l'Afganistan, el Pròxim Orient i els Balcans- i ho fa quan està a punt d'arribar al vuitè mes d'embaràs. Per això, un equip mèdic l'acompanya en tot moment.

Anar al contingut