Elx

Rajoy diu que es presenta a la reelecció perquè l'hi han demanat els companys i "no cap diari ni cap ràdio"

A dos mesos del Congrés Nacional del Partit Popular, Mariano Rajoy ha reivindicat amb una duresa poc habitual en ell el seu lideratge dins el partit davant la hipotètica candidatura de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, a dirigir la formació popular. Rajoy ha dit que si ell presenta la candidatura és perquè "m'ho han demanat els meus companys, no cap diari ni cap ràdio", en una al·lusió directa a Aguirre. A més, el líder del PP ha llançat un missatge indirecte a la presidenta madrilenya quan ha dit que "si algú vol anar al partit liberal o al conservador, que se n'hi vagi".

Actualitzat

En al·lusió a Aguirre, Mariano Rajoy ha assegurat que no vol un partit "reduït a una sola idea". El líder del PP ha dit que creu en la llibertat, però també "en més coses que en la llibertat", com ara "en la igualtat de drets i d'oportunitats", per la qual cosa ha apostat per una sanitat, unes pensions i una educació públiques "i si algú no creu en un sistema de pensions públiques, que ja hi va haver aquest debat, que ho digui".

L'atac de Rajoy a Aguirre no s'ha quedat aquí. El líder popular ha dit que s'ha de creure en l'Espanya de les autonomies i en Madrid, però "no es poden confondre 25 persones de Madrid amb Espanya, perquè Espanya és una cosa molt més gran i molt més important", en una referència directa a la presidenta madrilenya.

"Jo dono la cara, no estic en cap tipus de càlcul, em presentaré perquè crec en un -partit- i no dividit, perquè vull un PP en el qual hi estiguin integrats tots, perquè ja he viscut coses que no vull tornar a viure", ha dit Rajoy.

Anar al contingut