Madrid

Esperanza Aguirre deixa la porta oberta a optar a la presidència del PP

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha assegurat que, de moment, "no entra dins els seus plans" presentar-se a la presidència del PP en el congrés que faran al juny, tot i que ha admès que aquesta situació podria canviar. En cas que això passi, ha dit, Mariano Rajoy serà el primer de saber-ho. Esperanza Aguirre ha fet aquestes declaracions en el marc del fòrum ABC, on ha definit el PP com un partit modern, obert i liberal i com la formació que més bé defensa Catalunya i el català, perquè no busca el poder a través d'aquestes qüestions.

Actualitzat

Esperanza Aguirre considera que seria un "menyspreu als 700.000 afiliats" dir avui el que farà al juny. En tot cas, ha deixat clar que qualsevol militant que pagui la seva quota podrà presentar-se a la presidència si reuneix les firmes de 600 compromissaris. Una opció, ha matisat, difícil si no hi ha darrere la direcció nacional.

La presidenta del PP de Madrid ha aprofitat per fer balanç dels resultats de les darreres eleccions, afirmant que les coses sempre "es poden fer millor" però que el resultat és bo, tot i no haver guanyat. En aquest sentit, ha instat els dirigents del partit a no deixar-se portar per les "trampes" cap on els vol portar el PSOE ni defugir debats ideològics on "la superioritat ètica i moral" dels principis dels populars els poden donar la victòria.

Aguirre també ha dit que no es resigna a que es presenti e PP com un partit "antic o retrògrad" i ha afirmat que està disposada a lluitar perquè els ciutadans els coneguin com una opció "oberta i lliberal".

Catalunya

Pel que fa a Catalunya, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha reconegut que la situació "no és fàcil" però ha afirmat que el PP és l'únic partit que "defensa realment" els ciutadans de Catalunya.

Anar al contingut