Girona

Cinc detinguts acusats d'haver col·locat un fragment de rail a la via del tren entre Girona i Celrà

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones, dos d'ells menors d'edat, com a presumptes autors de la col·locació d'un fragment de rail a la via del tren entre Girona i Celrà dissabte passat. La barra de ferro va penetrar al primer vagó d'un comboi i hi va provocar destrosses a l'interior, tot i que no es van haver de lamentar ferits. Els Mossos també han esbrinat que tots cinc van repartir per la via una bombona, una bateria i una pica metàl·lica.

Actualitzat

Els detinguts, tres adults i dos menors, són veïns de Girona. Quatre, entre ells els dos menors, són de nacionalitat marroquina i el cinquè és romanès. Tot i això, no es descarta que hi pugui haver altres detencions, ja que la investigació continua oberta. Els Mossos els acusen d'haver col·locat a la via un tros de rail que va provocar nombrosos desperfectes en un tren que dissabte viatjava entre Girona i Celrà amb 170 passatgers a bord. En concret, el fragment es va clavar a la part inferior d'un dels vagons de viatgers, va foradar el terra i va arrencar dos seients on per sort, no hi havia ningú.

A banda del rail, segons els Mossos, els cinc detinguts també haurien entravessat a la via altres objectes: una bombona de butà, un motor, una pilona de formigó i una pica metàl·lica. Aquests objectes, que ja han estat retirats de la via, haurien estat envestits per altres combois.

L'incident no va provocat ferits. Tot i això, va provocar un bon ensurt als passatgers i moltes molèsties, ja que van haver de baixar del comboi i esperar que en vingués un altre que els portés a la seva destinació final.

Els tres adults estan a l'espera de passar a disposició judicial per un delicte de danys i un altre de desordres públics, mentre que els menors els han lliurat als seus tutors. L'ADIF i Renfe van presentar dilluns la denúncia per aquests fets.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut