Barcelona

Entren en vigor les multes d'entre 30 i 3.000 euros per malgastar aigua

Fer servir l'aigua de boca per rentar el cotxe, regar el jardí o omplir la piscina suposarà a partir d'avui multes d'entre 30 i 3.000 euros als municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'entitat del Medi Ambient, va aprovar fa uns dies de forma definitiva les sancions que va proposar al febrer. La mínima, per rentar el cotxe a la via pública amb aigua potable, és de 30 euros. Entre les multes més cares hi ha els 2.500 euros que costarà regar jardins de més de 3.000 metres quadrats o omplir piscines de més de 52 metres d'amplada amb aigua de boca, que se sancionarà amb 2.800 euros.

Actualitzat
Les sancions entren en vigor avui. Les multes oscil·len en funció de la gravetat del cas i de la superfície regada. Així, la mínima és la dels 30 euros per rentar el cotxe al carrer amb aigua potable. Ascendeix a 50 euros si es reguen jardins de menys de 250 metres quadrats. La multa s'elevarà a 200 euros quan el jardí sigui de 1.000 metres, a 800 euros quan en faci entre 1.000 i 3.000 i a 2.500 euros quan la superfície regada sigui superior als 3.000 metres quadrats.

Pel que fa a les piscines, la sanció serà de 20 euros quan faci fins a 12 metres d'alçada per 6 d'amplada. En cas que tingui unes dimensions de fins a 12 metres d'alçada i 25 d'amplada, la sanció s'incrementa fins als 700 euros. I en les piscines més grans de 52 metres d'amplada, la multa que pertocarà seran 2.800 euros.

La normativa també penalitza la reincidència, fins al punt que recaure dues vegades en una sanció lleu serà considerat una infracció molt greu, que podria acabar fins i tot amb el precintament de la presa d'aigua potable.

Els municipis que aplicaran les sancions són Barcelona, Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Pallejà, El Papiol, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Torrelles de Llobregat i Viladecans.
Anar al contingut