Urgell

Els regants del canal d'Urgell alerten que si no plou només tenen aigua per dues o tres setmanes

Les restriccions per falta de reserves marquen el començament de la campanya de reg del canal d'Urgell. La campanya comença una setmana més tard a causa de les escasses reserves. Els regants alerten que, si no plou, només tenen aigua per dues o tres setmanes i rebutgen possibles tranvasaments a Barcelona

Actualitzat
El canal d'Urgell inicia la campanya de reg amb una setmana de retard a causa de les escasses reserves. Pel que fa al transvasament d'aigua a Barcelona, Ramon Carné, president de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell ha dit al "Catalunya matí" que el govern té l'obligació de buscar alternatives per fer arribar aigua a Barcelona.

La dotació per començar la campanya de reg és entre els 0,50 i 0,60 litres per segon i hectàrea. De moment, hi ha aigua per regar entre 15 i 20 dies i s'espera que el desgel pugui augmentar les reserves al sistema Oliana-Rialb.

L'any passat, les pluges de l'abril van salvar la campanya però, en canvi, les nevades d'aquests últims dies no han fet canviar la situació actual. Ara les reserves del sistema Oliana-Rialb, que abasteixen el canal, estan molt per sota de l'any passat.
Anar al contingut