València

La justícia torna a impedir que es tanqui un repetidor de TV3 a València

Nou contratemps per la Generalitat Valenciana amb el seu objectiu d'aturar les emissions de TV3 al País Valencià. Un jutjat de València ha denegat l'entrada al repetidor de Xeresa per clausurar-lo mentre el Tribunal Superior de Justícia de la comunitat no resolgui el recurs presentat per Acció Cultural del País Valencià. L'abril passat va passar el mateix amb el repetidor de Mondúver.

Actualitzat
El jutjat contenciós administratiu número 4 de València ha denegat a la Generalitat Valenciana l'entrada al repetidor del pic Mondúver, al terme de Xeresa, per tancar les seves emissions. La magistrada considera que "no procedeix accedir a la sol·licitud" perquè hi ha un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contra la resolució administrativa que sanciona amb 300.000 euros Acció Cultural del País Valencià i ordena tancar aquest repetidor.

Aquesta és la segona resolució judicial en el mateix sentit, després que l'abril passat, el jutjat contenciós administratiu número 2 de València impedís també l'accés al repetidor de Mondúver. Per a Acció Cultural, aquesta és "la tercera vegada" en què un jutjat denega l'entrada a la Generalitat, si es té en compte que el passat 10 de gener el jutjat contenciós administratiu número 2 de Castelló va resoldre en aquest mateix sentit respecte a l'intent de tancament del repetidor del Bartolo, que permet veure les emissions de TV3 en aquesta província.

"Una vegada més, una decisió judicial evidencia la debilitat legal" de la Generalitat respecte a les emissions de TV3 i de la resta de canals públics de Televisió de Catalunya a la Comunitat Valenciana, afirmen. L'entitat lamenta que, tot i així, "la Generalitat continua l'ofensiva contra la totalitat de repetidors que possibiliten l'arribada del senyal d'aquests canals a les comarques valencianes". Segons afirmen, la Direcció General de Promoció Institucional de la Generalitat "ha donat" aquesta setmana tres dies a l'entitat per "marcar voluntàriament" el "dia i hora" per tancar el centre reemissor de Calicanto-Perenxiza, i els que la Fundació Ramon Muntaner, vinculada a la primera, posseeix a Alginet i en la Llosa de Ranes. Si ACPV no fixa voluntàriament el moment del tancament, la Generalitat demanarà "l'autorització judicial per procedir al cessament forçós" de les emissions des d'aquests repetidors, han advertit des del col·lectiu.
Anar al contingut