Barcelona

Els polítics catalans voten i fan una crida a la participació

La majoria de líders polítics catalans ja han votat als seus respectius col·legis electorals. Tots han coincidit a fer una crida a la participació, en una jornada que es desenvolupa amb normalitat.

Actualitzat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha votat aquest migdia a l'Escola Montserrat de Sant Just Desvern, i ha fet una crida als ciutadans catalans perquè exerceixin el seu dret a votar "i ho facin amb total normalitat democràtica". Montilla, que ha anat acompanyat de la seva dona i dels seus tres fills petits, s'ha mostrat convençut que "avui serà un dia de festa, en què els ciutadans donaran una empenta per decidir el seu futur".

La candidata del PSC, Carme Chacón, ha votat a les onze del matí a Esplugues de Llobregat. Chacón s'ha mostrat convençuda que l'atemptat de divendres passat no influirà en el resultat electoral.

El candidat de Convergència i Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha votat al Centre Cívic Casal de Sarrià, a Barcelona, acompanyat de la seva dona i una de les seves filles. El cap de llista de CiU al Congrés ha desitjat que el dia d'avui transcorri amb normalitat i que ni ETA ni ningú espatlli la jornada electoral.

El candidat d'ERC per Barcelona, Joan Ridao, ha votat a les 10.30 h a Rubí. Ridao ha demanat que avui sigui una jornada tranquil·la i participativa.

A Catalunya, la més matinera ha estat la cap de llista del PP, Dolors Nadal, que ha votat poc després de dos quarts de deu del matí. La candidata popular ha votat al col·legi electoral situat a la Direcció General del Medi Natural, al carrer Doctor Roux de Barcelona, al barri de les Tres Torres. Després de votar, la candidata popular ha fet una crida a la participació.

El candidat d'Iniciativa-Esquerra Unida, Joan Herrera, ha votat en una ludoteca del barri del Poble Nou poc després de les onze. Com la resta de candidats, també ha fet una crida perquè la gent vagi a votar.

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha votat a dos quarts d'onze del matí a l'escola Pinetons de la Garriga, i s'ha mostrat satisfet de la normalitat amb què s'està desenvolupant la jornada electoral malgrat l'atemptat de divendres.

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, també ha estat dels polítics més matiners a votar; ho ha fet al col·legi Pompeu Fabra de Reus. Benach també ha fet una crida a la participació, i ha dit que cal que sigui un vot en consciència, ja que Catalunya ha d'afrontar en els pròxims mesos temes fonamentals que marcaran el seu futur.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut