Barcelona

Ampli desplegament del 3cat24

El portal que estàs consultant farà un seguiment ampli de la jornada electoral. Hi trobareu totes les notícies que generi la jornada electoral. A les 8 del vespre es publicarà el sondeig de TV3 i, a partir d'aquest moment, es podrà seguir en temps real l'escrutini de les eleccions al Congrés 2008. A través de la pàgina principal i de l'especial "Eleccions generals 2008", el 3cat24 oferirà les dades circumscripció a circumscripció, i a Catalunya els resultats globals de les demarcacions i fins i tot dels municipis. Es farà especial atenció als resultats a les Illes i el País Valencià. I l'ambient a les sis principals seus electorals catalanes es podrà palpar amb els respectius "Minut a minut".

Actualitzat

Els usuaris del 3cat24 podran conèixer en temps real tots els resultats del 9-M i consultar-ne les valoracions i interpretacions a través del portal. També es publicarà el sondeig i l'escrutini de les eleccions al Parlament andalús i hi haurà un accés directe als resultats del Congrés al País Basc. Del Senat, el 3cat24 en donarà les dades del sondeig i els resultats finals a nivell d'Espanya i Catalunya.

Per facilitar la interpretació dels resultats es publicaran diferents gràfics. Així, hi haurà des de mapes de distribució de vot fins a dissenys que facilitin la comprensió de les dades d'evolució de cada partit.

Amb el títol "L'altra nit electoral", s'activaran sis "Minut a minut" des de les principals seus electorals catalanes. Es tracta d'aconseguir una crònica d'ambient a partir del moment en què es tanquin els col·legis electorals i fins a conèixer els últims resultats, feta amb una altra mirada. Aquesta iniciativa és una col·laboració entre el 3cat24 i la Universitat Pompeu Fabra.

Seguiment per mòbil, TDT i teletext

Hi ha dues maneres de consultar els resultats a través del mòbil. D'una banda, a través del portal mòbil del 3cat24.cat. Per accedir-hi, cal teclejar al navegador del mòbil http://m.3cat24.cat, que és el portal optimitzat per a terminals mòbils. El preu del servei és gratuït, però l'operadora cobra en funció de la navegació i el trànsit de dades.

De l'altra banda, hi ha un servei d'alertes SMS i MMS. Els subscrits a les notícies del 3cat24.cat en format SMS i MMS, durant la nit de les eleccions, rebran enviaments addicionals d'alertes (màxim 3 per servei) en forma de titulars que permetran estar assabentats de les últimes notícies i del resultat d'aquests comicis electorals. Aquells que no s'hagin apuntat a les alertes del 3cat24.cat, poden visitar www.3cat24.cat/mobils per informar-se del servei.

Al teletext, les persones interessades trobaran publicades a la pàgina 190 les principals notícies relacionades amb les eleccions. A la pàgina d'entrada es podran veure els resultats globals i des de la pàgina 600 s'accedirà a tota la secció. Es publicaran resultats de Catalunya, circumscripcions de Catalunya, totes les comunitats autònomes, resultats al Parlament d'Andalusia i al Senat.

A la pàgina 635 hi haurà un marcador des del qual es podrà veure qualssevol dels canals de Televisió de Catalunya i seguir la nit electoral. Des del teletext, també es podrà seguir "L'altra nit electoral" amb l'última hora des de les seus del partits polítics de Catalunya.

A Televisió de Catalunya, aquest any també s'ha desenvolupat una aplicació interactiva, per poder seguir la nit electoral des de la TDT. Els teleespectadors que disposin d'un receptor interactiu de TDT, podran accedir-hi prement el botó vermell del comandament a distància.

Desplegament a TV3

Com ja és habitual, TV3 seguirà des de primera hora la jornada electoral i en farà un recull ampli al "Telenotícies migdia", amb els diversos equips desplaçats als llocs clau.

A les 19.40, vint minuts abans del tancament de les urnes, arrencarà el programa especial de TV3 per a la nit d'eleccions, presentat per Mònica Terribas i Xavi Coral. Les primeres dades de la nit arribaran a les 20.00 amb els resultats del sondeig encarregat a l'empresa Ipsos, que recollirà dades de 210.600 enquestes fetes a 1.404 col·legis de tot l'Estat.

A partir de les 21.00, quan es preveu que es tinguin les primeres dades oficials, TV3 seguirà minut a minut l'escrutini. Per valorar les dades, al plató hi haurà polítics destacats de les cinc forces polítiques amb representació al Congrés: Joaquim Nadal (PSC), Pere Macias (CiU), Joan Puigcercós (ERC), Xavier García Albiol (PPC) i Francesc Baltasar (ICV-EUiA).

Anar al contingut