Madrid

Interior decreta alerta màxima contra el terrorisme durant la campanya per por d'un atemptat d'ETA

El Ministeri de l'Interior ha decretat l'alerta màxima contra el terrorisme durant la campanya electoral per les generals, que comença aquesta mitjanit, per garantir plenament la seguretat dels ciutadans durant el procés electoral, que conclourà el 9 de març, una mesura que el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha justificat. Rubalcaba ha afirmat que activar l'alerta en període electoral és "habitual", però ha admès que "esperem que ETA torni a intentar cometre un atemptat". El nivell 3 del pla activat suposa una mobilització total de les forces de seguretat de l'Estat, que rebran el suport de les forces armades, per vigilar les grans infraestructures de transport, zones estratègiques i l'espai aeri.

Actualitzat

El secretari d'estat de Seguretat del govern espanyol, Antonio Camacho, ha dictat una instrucció dirigida als delegats del govern i a la direcció general de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per posar en marxa les mesures previstes en el Pla de Prevenció Antiterrorista, aprovat el 9 de març del 2005.

Aquestes mesures inclouen un increment de la seguretat i la protecció dels esdeveniments relacionats amb el procés electoral, les seus dels partits, els escenaris d'actes públics i els col·legis electorals. Les forces de seguretat de l'Estat vigilaran i protegiran els llocs d'alta concentració de persones, així com els objectius estratègics imprescindibles per al normal funcionament de la ciutadania.

Això inclou les grans superfícies comercials, les grans infraestructures de transport com el metro, els esdeveniments esportius i les àrees o edificis emblemàtics de les ciutats. Entre els objectius estratègics s'inclouen de manera destacada els relacionats amb el sector energètic i de les comunicacions.

Les forces armades prestaran suport a les tasques de vigilància i protecció de les infraestructures de transport, els objectius estratègics i l'espai aeri.

Una mesura "habitual" en campanya

En declaracions als periodistes des de Cadis, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reconegut, en referència al nivell d'alerta màxima que ha activat el seu ministeri, que esperen "que ETA torni a intentar cometre un atemptat" i ha destacat que s'intentarà evitar-ho "per tots els mitjans".

El ministre ha afegit que el nivell d'alerta màxima és "habitual" quan hi ha eleccions a la vista. Rubalcaba, a més, ha avisat que no s'ha d'oblidar "el terrorisme radical islamista", especialment "després de la història recent d'Espanya", en referència als atemptats de l'11-M a Madrid.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut