Madrid

Torres-Dulce, disposat a querellar-se contra Mas pel 9-N en contra del parer de la Fiscalia catalana

El fiscal general de l'Estat convoca una reunió dimecres per decidir si presentar querella contra el 9-N després que la Fiscalia catalana ho desestimés

RedaccióActualitzat

El Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha convocat per aquest dimecres una Junta de Fiscals de Sala, després de rebre una comunicació en la qual la Fiscalia Superior de Catalunya li indica que, de moment, no procedeix a iniciar accions penals contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i altres responsables del procés de participació del 9-N.

Aquesta reunió de la cúpula fiscal es realitza en compliment de l'estipulat a l'article 27 de l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal donades les discrepàncies entre els fiscals catalans i el mateix fiscal general, que sí considera que sí que s'ha de formular aquesta querella. Dimecres se sabrà si finalment es presenta la querella, tot i que la decisió de la Junta de Fiscals de Sala no és vinculant.

Torres-Dulce va dir divendres que seria la Fiscalia de Catalunya la que decidís si presenta una querella i va constatar que el procés "ja està als tribunals portat pels ciutadans" i que els fiscals ja van decidir abans del 9 de novembre que hi havia indicis racionals de delicte en el procés. Les declaracions del fiscal general van arribar després que dirigents del PP, com Esteban González Pons o Alícia Sánchez-Camacho, donessin per feta la presentació de la querella.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut