Manifestació convocada pel comitè d'empresa de RTVV diumenge a València. (Foto: ACN)
Manifestació convocada pel comitè d'empresa de RTVV diumenge a València. (Foto: ACN)
València

El PP vol crear una televisió provincial a València abans de les eleccions

El comitè d'empresa de RTVV avisa que la nova televisió que impulsa la Diputació de València pot incórrer en diferents il·legalitats

RedaccióActualitzat

El PP vol posar en marxa una televisió provincial a València a les portes de les eleccions municipals i autonòmiques. Fa gairebé un any que va tancar Canal 9. El president de la Diputació, Alfonso Rus, diu que vol cobrir el buit que ha deixat la cadena autonòmica.

Els populars asseguren una cobertura provincial i amb el 90% de programació en valencià. Volen que hi hagi serveis informatius i també un espai per a festes i activitats culturals. L'adjudicació és d'un any. Alfonso Rus és un dels càrrecs públics que va qüestionar al president valencià, Alberto Fabra, el tancament de la ràdio i televisió públiques.

Mentrestant, a l'edifici de Canal 9 es fan lots per vendre els equips tècnics. Fabra diu des de fa un any que ell aposta per fer desconnexions amb TVE. Però el seu govern acaba d'adjudicar dos TDTs d'àmbit autonòmic, a TVMediterráneo i Las Provincias TV.

Falten sis mesos per a les eleccions autonòmiques i municipals, i el Partit Popular necessita un altaveu, com han expressat molts alcaldes que van retreure a Fabra que tanqués Canal 9. El president valencià va tancar fa un any els mitjans públics al·legant que no hi havia diners. Alfons Rus destina més de 3 milions d'euros a la nova televisió.

Oposició dels treballadors de RTVV

Des del comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) s'ha anunciat aquest dimecres que s'oposaran "amb tots els seus mitjans" a la creació d'una televisió provincial destinada a substituir Canal 9 per considerar que la seva creació i funcionament "pot incórrer en diversos supòsits d'il·legalitat".

Els treballadors alerten que la nova televisió utilitzarà el servei de multiplexat de senyal, la xarxa de repetidors i personal de RTVV sense que hi hagi cap contracte. En aquest sentit, recorden al consell liquidador de l'ens que té l'obligació de vetllar pels interessos de l'empresa, el seu patrimoni, instal·lacions i personal durant el procés de liquidació.

Anar al contingut