Madrid

Colita rep el Premi Nacional de Fotografia per l'"humor, intel·ligència i ironia" de la seva obra

El jurat reconeix la trajectòria de més de cinc dècades de Colita, que ha treballat com a fotògrafa en diversos mitjans, en el fotoperiodisme, i ha cultivat també el retrat i l'assaig fotogràfic

RedaccióActualitzat

La fotògrafa catalana Isabel Steva Hernández, coneguda com a "Colita", ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Fotografia 2014, concedit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. El jurat ha reconegut la trajectòria de més de cinc dècades de Colita, que ha treballat com a fotògrafa en diversos mitjans, en el fotoperiodisme i ha cultivat també el retrat i l'assaig fotogràfic.

Colita ha estat una fotògrafa compromesa amb la seva època, en particular en la defensa dels drets de la dona, i el jurat destaca que "en la seva fotografia s'hi troba sempre humor, intel·ligència i ironia". Ha escrit llibres tan reconeguts com "Llums i ombres del flamenc" o "Antifèmina".

Colita està considerada la fotògrafa de l'anomenada "gauche divine" barcelonina i està especialitzada en retrats. Després d'acabar el preuniversitari de Lletres, es va traslladar un any a París per estudiar a la Universitat de la Sorbona. A la tornada, va conèixer els fotògrafs Oriol Maspons, Julio Ubiña i Xavier Miserachs, dels quals va aprendre l'"ofici", i es va professionalitzar com a fotògrafa.

El guardó està dotat amb 30.000 euros.

 

Anar al contingut