Barcelona

Manifest internacional per demanar que els catalans puguin votar el seu futur polític

Desmond Tutu i Adolfo Pérez Esquivel avalen el manifest que demana a les institucions espanyoles que treballin perquè els ciutadans de Catalunya puguin votar sobre el seu futur polític

RedaccióActualitzat

Deu personalitats internacionals firmen el manifest "Let catalans vote" on es demana que els governs espanyol i català i les seves institucions treballin perquè els ciutadans catalans pugin votar.

Avalen aquest manifest, entre d'altres, dos premis Nobel de la Pau: el sud-africà Desmond Tutu i l'argentí Adolfo Pérez Esquivel, l'historiador Paul Preston, el director de cinema Ken Loach i el crític literari i professor a la Universitat de Yale Harold Bloom.

El manifest, publicat en anglès, francès, castellà i català, assenyala que una majoria de catalans ha expressat de forma repetida el seu desig d'exercir el dret a votar. I que aquesta exigència ferma de votar "és el resultat d'un llarg desacord entre els governs de Catalunya i d'Espanya sobre el grau d'autonomia cultural, política i financera".

Els firmants consideren que, com en els casos previs del Quebec i Escòcia, la millor forma de resoldre-ho és utilitzant les eines de la democràcia i que "impedir que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societats democràtiques".

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut