Jordi Savall
Jordi Savall
Barcelona

Jordi Savall rebutja el Premi Nacional de Música com a protesta per la política de Wert

En una carta oberta explica que el seu rebuig respon únicament a les polítiques que aplica el ministeri que dirigeix José Ignacio Wert.

RedaccióActualitzat

El músic i compositor Jordi Savall ha rebutjat el Premi Nacional de Música que li concedeix el Ministeri de Cultura per la recuperació i la difusió del patrimoni sonor. Ha decidit no acceptar el guardó perquè no està d'acord amb la política cultural del govern espanyol, segons explica en un comunicat

No fa gaire, el director igualadí es queixava de la falta d'interès de l'Estat respecte a la seva feina i afirmava que en 40 anys de trajectòria no ha tingut cap ajuda estable de l'estat espanyol, tot i que les seves formacions fan una mitjana anual de 80 concerts amb músiques espanyoles.

Savall, que fa dues setmanes va ser distingit amb la Medalla d'Or de la Generalitat, ha fet saber la seva renúncia aquest matí: primer al secretari d'Estat de Cultura, José María Lassalle, i després en una carta oberta on manifesta que el seu rebuig respon únicament a les polítiques que aplica el ministeri que dirigeix José Ignacio Wert i precisa que no té res a veure amb l'actual situació política a Catalunya.

El Ministeri d'Educació ha expressat el seu "respecte" davant la decisió de Savall i ha insistit a reconèixer els mèrits i la labor que l'han fet mereixedor del guardó.

 

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut