Madrid

L'IPC suma quatre mesos en negatiu i se situa en el 0,1%

L'índex de preus al consum puja un 0,5% a l'octubre respecte del mes passat i n'augmenta una dècima la taxa interanual

RedaccióActualitzat

L'índex de preus al consum ha pujat un 0,5% a l'octubre respecte del mes passat i n'ha augmentat una dècima la taxa interanual, que se situa en el 0,1%, arran, sobretot, de la pujada del preu dels aliments i de les begudes no alcohòliques. D'acord amb aquestes dades, la pujada de la inflació a l'octubre és la segona des del setembre, quan els preus van augmentar tres dècimes, segons l'indicador avançat que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística.

Amb la dada d'octubre, però, l'IPC interanual encadena la quarta taxa negativa després del -0,3%, el -0,5% i el -0,2% del juliol, agost i setembre, respectivament. Es tracta de la sisena vegada en 13 mesos que els preus mostren taxes interanuals negatives. Tot i això, el govern espanyol ha descartat que l'economia es trobi en deflació.

Per la seva banda, l'índex de preus al consum harmonitzat s'ha situat a l'octubre en el -0,2%, una dècima per sobre de la taxa anual registrada al setembre. En taxa mensual, l'índex va avançar un 0,1% a l'octubre.

En qualsevol cas, caldrà esperar fins al 13 de novembre per confirmar les dades definitives de la inflació.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut