Madrid

Francisco Granados, exnúmero 2 d'Aguirre, entre els detinguts en una presumpta trama de corrupció

A més de Francisco Granados, entre els detinguts també hi ha alcaldes, el president de la Diputació de Lleó i constructors.

El jutge vol aclarir l'origen d'un compte que Granados té a Suïssa amb un milió i mig d'euros.

La suposada trama cobrava comissions per l'adjudicació d'obres.

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut l'exvicesecretari de la Comunitat de Madrid i mà dreta d'Esperanza Aguirre, Francisco Granados, en el marc d'una operació contra la corrupció. L'han detingut sota les ordres del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco i de la Fiscalia Anticorrupció, en relació a un compte que té a Suïssa amb un milió i mig d'euros. El jutge vol investigar si aquests diners provenen de suposats suborns i tràfic d'influències.

A més, s'han fet escorcolls en diverses empreses i domicilis particulars, durant els quals s'han detingut també diversos alcaldes, el president de la Diputació de Lleó, i constructors que formarien part d'aquesta suposada trama de cobrament de comissions per l'adjudicació d'obres. En total hi ha 51 detinguts.

Qui és Francisco Granados?

Francisco Granados va ser secretari general del PP de Madrid entre el 2004 i el 2011, i era, "de facto", la mà dreta d'Esperanza Aguirre. Coincidint amb aquesta època, Granados va disposar d'un compte a Suïssa d'un milió i mig d'euros. És aquest compte el que ha motivat la seva detenció després que les autoritats suïsses van alertar de la seva existència a Espanya.

De fet, Granados va deixar la política fa vuit mesos, quan va sortir a la llum l'existència d'aquest compte a Suïssa. També va dimitir com a diputat a l'Assemblea de Madrid i com a senador. "Molt poc temps després", segons fonts del PP de Madrid, qui també havia estat alcalde de Valdemoro va deixar la presidència del PP de Valdemoro i se'n va anar a treballar a un banc d'inversió francès.

Granados va ostentar tres conselleries en els governs de l'expresidenta regional i presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre. No obstant això, en els últims dos anys van discrepar en moltes ocasions.

Després de la dimissió, Aguirre va opinar que faltava molta informació sobre l'assumpte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut