Barcelona

Iceta recorda que els anys 30 hi va haver unes eleccions plebiscitàries a Alemanya

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el primer secretari del PSC s'ha mostrat contrari a les eleccions plebiscitàries i a la declaració unilateral d'independència

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha rebutjat de ple fer plebiscitàries i les ha comparat amb un referèndum que es va fer el 1934 a Alemanya i que va suposar el començament del nazisme.

"A l'Alemanya de l'any 33 crec que hi va haver unes plebiscitàries... A mi no m'agraden gens els plebiscits, que és el que feien els dictadors, que eren uns plebiscits a les seves persones."


Iceta ha afegit que les plebiscitàries no existeixen perquè no les recull cap normativa.

"Els que diuen que farem unes eleccions plebiscitàries estan enganyant"

Segons Iceta, no les ha trobat ni a la Constitució, ni a l'Estatut, ni a la llei electoral.

El líder dels socialistes catalans rebutja igualment la possibilitat de fer una declaració unilateral d'independència (DUI):

"La DUI és un brindis al sol i negociar és el que hem de fer en qualsevol cas, buscant un acord. Ara, també hem de decidir si la millor manera de negociar és dir primer que volem marxar."

Iceta creu que l'única sortida a l'encaix de Catalunya i Espanya és negociar amb l'Estat una reforma federal de la Constitució.

Anar al contingut