Tunis

El partit laic Nidaa Tounes encapçalaria els resultats de les primeres eleccions legislatives des de la Primavera Àrab a Tunísia

Fonts del partit islamista Ennahda atorguen a Nidaa Tounes deu escons de diferència, si bé els resultats oficials de les primeres eleccions legislatives al país des de la Primavera Àrab no es començaran a fer públics fins aquest dilluns.

RedaccióActualitzat

Tunísia continua a l'avantguarda de la Primavera Àrab. El país que la va fer esclatar ha celebrat les primeres eleccions legislatives des del començament de les revoltes, al final del 2010.

El partit laic Nidaa Tounes encapçalaria el recompte de les crucials eleccions legislatives que s'han fet a Tunísia. Així ho asseguren fonts del seu rival, el partit islamista Ennahda, que li atorga deu escons de diferència, encara que els resultats oficials no es començaran a fer públics fins aquest dilluns.

La participació, superior al 60%, no amaga un cert desencant de la societat amb el procés de transició, encallat en els dos temes que més preocupen l'electorat:  la seguretat i l'economia.

Un total de 5,3 milions de tunisians han pogut acudir a les urnes a votar i en alguns llocs s'han registrat cues als centres de votació.

Fins ara Tunísia només havia votat, el 2011, l'Assemblea Constituent, unes eleccions que van guanyar els islamistes moderats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut