Jordi Pujol a la Comissió d'Afers Institucionals. (Foto: ACN)
Jordi Pujol a la Comissió d'Afers Institucionals. (Foto: ACN)
Barcelona

Un jutjat de Liechtenstein investiga Jordi Pujol per blanqueig de capitals

El país alpí demana a la justícia catalana que l'informi dels antecedents penals i de les causes obertes contra l'expresident de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Liechtenstein investiga l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol per blanqueig de capitals. A través de la Interpol, un jutge de Valduz ha demanat a la jutge de Barcelona que porta el "cas Pujol" que li facin arribar informació sobre els antecedents penals i les causes obertes contra Jordi Pujol.

En l'escrit d'ofici de l'oficina de la Interpol a Espanya, que va arribar al jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona la setmana passada, el jutge del país alpí explica que s'ha obert una causa per unes "sospites de blanqueig de diners" i que està preparant una sol·licitud formal d'informació, és a dir, el que es coneix com a comissió rogatòria.

El jutjat barceloní és el que es va fer càrrec de la querella de Manos Limpias després de la confessió de Jordi Pujol que va tenir diners ocults a l'estranger durant més de 30 anys. Des del jutjat ja han dit que no hi ha cap inconvenient a informar les autoritats judicials de Liechtenstein.

 

 

Anar al contingut