Barcelona

ERC lamenta la "renúncia" del govern a la consulta i demana una declaració d'independència

Just després de la reunió dels partits proconsulta al palau de Pedralbes, Esquerra ha comunicat el seu rebuig a la decisió del president i apunta que Mas "ha rebutjat reiteradament l'entrada d'ERC al govern per blindar la consulta"

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana ha lamentat el que considera una "renúncia" del govern de la Generalitat a la consulta sobiranista del 9 de novembre, un escenari que lamenta i que creu que aboca a "un únic camí: un Parlament que faci una declaració d'independència immediata i l'obertura un procés constituent".

Just després de la reunió dels partits proconsulta al palau de Pedralbes, Esquerra ha comunicat el seu rebuig a la decisió del president català. En un comunicat de quatre punts, ERC lamenta que "el govern espanyol hagi posat tot tipus de traves per impedir que els catalans puguem votar el 9-N".

A més, en la nota, els republicans apunten que Mas "ha rebutjat reiteradament l'entrada d'ERC al govern per blindar la consulta" i ara, critiquen, "ens imposa un nou escenari que en cap cas no hem pactat: un procés participatiu". "En cap cas aquest procés participatiu substitueix la consulta", han assegurat als periodistes fonts republicanes sobre la proposta del govern alternativa a la consulta.

En un to més conciliador, els republicans apunten que, "malgrat això, ajudarem el govern perquè hem d'aprofitar totes i cada una de les oportunitats per demostrar el caràcter i actitud del govern espanyol".

Posteriorment, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha resumit al seu compte de Twitter les parts més destacades del comunicat:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut