Artur Mas surt de la reunió al Palau Robert. (Foto: ACN)
Artur Mas surt de la reunió al Palau Robert. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas i els partits favorables a la consulta es reuneixen al Palau Robert de Barcelona

La reunió s'ha acabat cap a dos quarts de deu de la nit i no n'ha transcendit res sobre possibles acords. A la sortida, Joan Herrera ha augurat que "la setmana que ve serà una setmana decisiva" i Quim Arrufat ha afirmat que "la reunió ha anat bé"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, i els partits favorables al dret a decidir s'han reunit durant més de tres hores al Palau Robert de Barcelona. Quan falta un mes per a la data prevista per a la consulta sobiranista, CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP s'han trobat amb l'objectiu de mantenir la votació del 9-N amb totes les garanties democràtiques.

Cap a les 6 de la tarda, a les cotxeres del Palau Robert hi han anat arribant Mas i la vicepresidenta del govern, Joana Ortega; el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el de la Presidència, Francesc Homs. A més a més, hi havia els diputats Jordi Turull (CiU), Oriol Junqueras i Marta Rovira (ERC), Joan Herrera (ICV), Joan Mena (EUiA), David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet (CUP).

Sense gaires concrecions

La reunió s'ha acabat cap a dos quarts de deu de la nit i no n'ha transcendit res sobre possibles acords. A la sortida, Francesc Homs ha dit: "És una reunió de treball. Continuarem treballant". En la mateixa línia s'ha expressat Oriol Junqueras, que ha apuntat: "Continuem treballant tal com estava previst". La número dos republicana, Marta Rovira, ha assenyalat: "Necessitem treballar i amb pressió no ho podem fer."

Una mica més concrets han estat el copresident d'Iniciativa, Joan Herrera, que ha augurat que "la setmana que ve serà una setmana decisiva", i el diputat Quim Arrufat, que ha afirmat que "la reunió ha anat bé".

La trobada ha estat marcada pel secretisme previ. Després que aquest dimecres es filtrés la reunió, que el govern català no va confirmar, la trobada va quedar en suspens. De fet, alguns dels assistents no han sabut fins a última hora el lloc de la cita.

Després de la cimera de divendres passat, el govern i els partits pro consulta mantenen contactes amb l'objectiu de desplegar els mecanismes que garanteixin les condicions democràtiques per poder celebrar la consulta el 9 de novembre, ara mateix suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional.

Anar al contingut