Miguel Arias Cañete, davant la comissió parlamentària d'idoneïtat per al càrrec de comissari (Foto: EFE)
Miguel Arias Cañete, davant la comissió parlamentària d'idoneïtat per al càrrec de comissari (Foto: EFE)
Brussel·les

Arias Cañete nega vincles amb les petrolieres i demana perdó pel comentari "desafortunat" sobre les dones

L'aspirant a comissari ha defensat que no té cap "conflicte d'interessos" perquè ni ell ni la seva "família directa" mantenen "cap vincle" amb empreses petrolieres.

Actualitzat

El candidat a comissari europeu d'Acció Climàtica i Energia, l'espanyol Miguel Arias Cañete, ha demanat "perdó" a l'Eurocambra pels seus comentaris sexistes durant la campanya electoral. Només començar la seva intervenció davant la comissió parlamentària, Cañete ha admès que va fer un comentari "desafortunat" i ha explicat que creu "que la igualtat entre homes i dones és un pilar fonamental per construir una Europa més justa, més inclusiva i més pròspera".

Arias Cañete ha reconegut que el comentari que va fer després del debat amb Elena Valenciano podia fer "posar en dubte el meu compromís amb el valor de la igualtat", però ha insistit que va "demanar perdó en el seu moment i torno a demanar perdó avui davant de vostès".

Sense "vincles" amb petrolieres

L'exministre espanyol d'Agricultura també ha defensat que no té cap "conflicte d'interessos" perquè ni ell ni la seva "família directa" mantenen "cap vincle" amb empreses petrolieres. Arias Cañete va tenir accions de Petrolífera Dúcar i Petrologis, que ha venut fa poc.

El polític del PP ha destacat que ha anat "més enllà del que exigeix la normativa vigent" en desprendre's d'aquestes accions, perquè ha dit que es tracta de "dues empreses molt petites" i que pertanyen a l'"àrea logística". "Només emmagatzemen fuel, no es dediquen a la perforació, ni venen fuel, ni fan prospeccions; només emmagatzemen en dos petits ports. Per això dic que no hi ha conflicte d'interès. Però per aclarir-ho tot, he anat més lluny i he venut les meves accions i he dimitit del consell", ha afirmat a Brussel·les.

Cañete ha defensat les seves credencials en la lluita contra el canvi climàtic durant la seva etapa com a ministre i ha anunciat que treballarà per tal de garantir la seguretat del subministrament energètic de la UE.

Anar al contingut