Segona nit de protestes a Hong Kong per demanar eleccions lliures

És la segona nit de protestes multitudinàries a l'antiga colònia britànica per aconseguir el sufragi universal el 2017

RedaccióActualitzat

Segona nit de protestes multitudinàries a Hong Kong. El moviment estudiantil que demana més llibertat i democràcia ha anat mobilitzant cada cop més gent.

El moviment Occupy Central ha anunciat el començament d'una campanya massiva de desobediència civil als milers de manifestants que continuen concentrats davant la seu del govern de Hong Kong. L'objectiu és bloquejar el cor del centre financer de l'antiga colònia britànica com a mesura de pressió. Els manifestants s'oposen al control del govern xinès i reclamen eleccions lliures a Hong Kong el 2017.

El moviment estudiantil va començar les protestes fa una setmana, però dissabte hi va haver un punt d'inflexió. Segons els organitzadors de la protesta, s'hi van arribar a concentrar 50.000 persones. Hi ha una setantena de detinguts després d'una nit d'aldarulls en què la policia va carregar amb gas pebre per dispersar la protesta. A les xarxes socials es van multiplicar els casos que denunciaven la brutalitat policial cap als joves manifestants.

Hong Kong va passar a mans de la Xina l'any 1997 i està regida pel principi "un país, dos sistemes", que li dóna un alt grau d'autonomia. Pequín s'havia compromès a fer eleccions per sufragi universal a partir del 2017, però a l'agost va presentar una proposta de reforma electoral que inclou la selecció de candidats afins al govern xinès.

Occupy Central exigeix la retirada immediata de la reforma electoral i demana que el govern local, encapçalat per  Leung Chung-Yin, plantegi una nova proposta al govern xinès que incorpori les aspiracions del poble de Hong Kong. Si Leung Chung-Yin no respon, han amenaçat d'endurir la protesta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut