L'Agència de Salut Pública continua amb la investigació dels brots al Vallès Occidental.
L'Agència de Salut Pública continua amb la investigació dels brots al Vallès Occidental
Sabadell

Un altre mort pel brot de legionel·losi eleva a vuit les víctimes entre Sabadell i Ripollet

Amb aquesta ja són cinc les víctimes mortals a Sabadell, que s'afegeixen a les tres de Ripollet

RedaccióActualitzat

Ja són cinc les víctimes pel brot de legionel·losi declarat la passada setmana a Sabadell. A aquestes morts se li han de sumar tres més per un segon brot detectat a Ripollet, que eleven fins a vuit el total de víctimes mortals en dues setmanes al Vallès Occidental per aquesta patologia.

A Sabadell s'han notificat un total de 35 casos, dels quals 14 continuen ingressats i 16 han estat donats d'alta. A Ripollet s'han notificat cinc casos, però no queda cap persona ingressada a l'hospital ja que l'última que ho estava ja ha estat donada d'alta. El Departament de Salut treballa amb la hipòtesi que es tracta de dos brots separats de la malaltia.

En les darreres 24 hores s'han donat d'alta dues persones, una a Sabadell i una altra a Ripollet, i un dels pacients del brot de Sabadell ha mort. El Departament de Salut no descara encara que puguin aparèixer més afectats en els propers dies ja que el període d'incubació és de deu dies com a màxim. En el cas de Sabadell, l'últim cas notificat va començar a tenir símptomes el dia 18 i el de Ripollet el 16 de setembre.

Els afectats pel brot de Sabadell continuen ingressats al Parc Taulí (13) i a l'Hospital General de Catalunya (1). Tots ells tenen edats compreses entre els 50 i els 92 anys i presenten factors de risc predisposants o patologia de fase prèvia greu o molt greu.

L'Agència de Salut Pública continua amb la investigació dels brots i ha reforçat totes les activitats de vigilància epidemiològica i ambiental, mentre que resta a l'espera dels resultats de les analítiques practicades a totes les instal·lacions amb possible implicació.

Anar al contingut