Palma

El TSJIB suspèn cautelarment l'ordre del govern Bauzá per executar el decret de trilingüisme aquest curs

Aquesta decisió es produeix el dia següent que la mateixa sala anul·lés el decret que regula el Tractament Integrat de Llengües, una decisió que el govern Bauzá ja ha dit que recorrerà davant del Tribunal Suprem

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha fet un pas més i ha suspès l'execució de l'ordre de la Conselleria d'Educació que desenvolupava el decret de trilingüisme, declarat nul aquest dimarts pel mateix tribunal. La sala contenciós administratiu ha dictat quatre interlocutòries en les quals estima els recursos presentats i suspèn cautelarment l'execució de l'ordre de la conselleria.

L'ordre suspesa inclou el calendari d'aplicació del trilingüisme fins al curs 2017-2018, detalla com s'han de redactar els projectes lingüístics de cada centre i com actualitzar els elaborats per al curs 2013-2014. El TSJIB ha atès la petició dels sindicats STEI-UGT, Docents per la Democràcia, la Confederació d'Associació de Pares i Mares d'Alumnes de Balears i CCOO d'acordar la mesura cautelar de suspensió.

En les interlocutòries, el tribunal explica que la cautelar és procedent després de les sentències dictades aquest dimarts, perquè l'ordre suspesa desenvolupa justament aquell decret. L'efectivitat de la futura sentència, apunta, "quedaria compromesa si, mentrestant, es permet la pervivència i desenvolupament del calendari d'aplicació d'uns projectes de tractament integrat de llengües fonamentats en el decret declarat nul".

Aquesta decisió es produeix el dia següent que la mateixa sala anul·lés el decret que regula el Tractament Integrat de Llengües (TIL), una decisió que el govern Bauzá ja ha dit que recorrerà davant del Tribunal Suprem. L'any passat, abans que comencés el curs, el TSJIB va dictaminar la suspensió cautelar del decret de llengües aprovat pel govern del PP. En aquella oportunitat, el govern de José Ramón Bauzá va esquivar la decisió judicial aprovant el decret d'urgència per garantir que s'aplicaria, suspès aquest dimecres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut