L'expresident Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
L'expresident Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

Anticorrupció qüestiona que els diners de Pujol siguin d'una herència

El fiscal rebutja arxivar la causa contra el matrimoni Pujol Ferrusola i argumenta que se'ls ha d'investigar, almenys, per un delicte contra la Hisenda Pública

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció posa en dubte que la fortuna que Jordi Pujol i la seva família tenien a Andorra procedís d'una herència. L'expresident va afirmar en la seva confessió que havia tingut ocults a Andorra, durant més de trenta anys, diners de l'herència del seu pare, Florenci. El fiscal, però, considera "dubtosa la procedència última" dels fons i creu que hi ha "una sospita sobre la il·licitud" dels diners, atenent la "vaga explicació" donada sobre el seu origen i que hi ha "tant llacunes com contradiccions". A més a més, remarca, els investigats no han aportat "documentació legal de l'herència" tal com se'ls ha requerit.

El fiscal del "cas Pujol" fa aquestes consideracions en un escrit en què rebutja la petició d'arxivar la causa oberta arran de la querella de Manos Limpias contra el matrimoni Pujol-Ferrusola. De fet, segons el fiscal, cal que s'investigui els Pujol, com a mínim, per un delicte contra la Hisenda Pública, encara que ja hagin regularitzat els diners.

Anticorrupció argumenta que la regularització dels fons, encara que s'hagi fet correctament, no exclou que se n'investigui la licitud.

En la petició que s'arxivés la causa, la defensa de Jordi Pujol i Marta Ferrusola qualifica la denúncia d"'inquisició general" contra ells. Assegura que es basa en "rumorologia" i en "conjectures abstractes i gratuïtes", tot un "judici de valor" que és "orfe" de concentració i que busca "una mena de causa general o 'inquisitio generalis' incompatible amb els dictats de l'estat de dret".

Anar al contingut