Entrada de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. (Foto: ACN)
Entrada de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. (Foto: ACN)
Sabadell

Salut confirma la mort de dues persones més pel brot de legionel·losi de Sabadell

En total han mort quatre persones des que es va detectar el brot, totes amb patologies prèvies

RedaccióActualitzat

Dues persones més han mort a causa del brot de legionel·losi de Sabadell, i això ja eleva a quatre les defuncions.

Segons ha informat l'Agència de Salut Pública de Catalunya, durant el matí d'aquest dijous s'ha produït la defunció de dos pacients, de 86 i 84 anys respectivament, que ja patien una patologia de base "molt greu".

En total, en relació amb la informació facilitada per Salut, s'han notificat cinc pacients més, per la qual cosa de moment ja són 28 les persones afectades pel brot de legionel·la.

Els últims casos són cinc homes d'entre 48 i 86 anys d'edat, i Salut ha precisat que es tracta de pacients "amb factors de risc o amb patologies de base prèvia greu o molt greu" que predisposen a desenvolupar la legionel·la.

Salut recorda que no es pot descartar l'aparició de nous casos, ja que el període d'incubació de la malaltia és de deu dies com a màxim.

Per ara s'ha donat l'alta a quatre pacients, mentre que la resta d'afectats continuen ingressats en diferents centres hospitalaris del Vallès.

Salut ha afegit que el Departament continua treballant en la investigació del brot i que s'han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com les d'investigació ambiental, mentre s'està a l'espera de tenir accés als resultats de les analítiques realitzades a les instal·lacions que poden ser focus del brot de legionel·la.

Anar al contingut