Elena a la roda de premsa en què va anunciar el trencament amb el PSC. (Foto: ACN)
Elena a la roda de premsa en què va anunciar el trencament amb el PSC. (Foto: ACN)
Barcelona

Elena mantindrà l'escó al Parlament i passarà a ser diputat no adscit

El líder d'Avancem deixarà el grup del PSC, que passarà a tenir 19 diputats, els mateixos que el grup parlamentari del PP

RedaccióActualitzat

El líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, mantindrà l'escó al Parlament i passarà a ser diputat no adscrit. Elena ha decidit deixar el grup socialista, però no la seva cadira a la cambra catalana, després que a finals de juny va obrir un període de reflexió en allunyar-se del partit en el qual fins ara militava.

Elena ha registrat al Parlament una petició per ser diputat no adscrit aquest dimarts al matí, segons han explicat fonts parlamentàries, durant el debat de política general.

El PSC empata en nombre de diputats amb el PP

Amb la seva marxa, el PSC- que li havia demanat diverses vegades que deixés l'escó si deixava el partit- el grup socialista passa de 20 a 19 diputats, per la qual cosa ara és tercera força empatada amb el PP.

Segons va explicar recentment, Elena mantindrà l'escó per votar "sí" a la llei de consultes, però encara s'ha de veure si continuarà al Parlament o si marxarà després que s'aprovi la norma aquest divendres.

Si el Parlament tramités la seva petició en les pròximes hores, Elena podria intervenir a l'hemicicle ja aquest divendres, durant el ple sobre la llei de consultes, de la mateixa manera que ho feia Joan Laporta durant la passada legislatura quan va ser diputat no adscrit.

Anar al contingut