Barcelona

Espadaler respon a Oriol Junqueras que saltar-se la legalitat per fer la consulta "no porta enlloc"

Espadaler respon a Oriol Junqueras que saltar-se la legalitat per fer la consulta "no porta enlloc"

RedaccióActualitzat

Desobeir o no. Aquesta sembla ara la qüestió. Des dels organitzadors de la V de la Diada i també des d'Esquerra Republicana s'aposta per la consulta per damunt de tot, fins i tot per damunt d'un rebuig del Tribunal Constitucional. Des de CiU, en canvi, defensen que saltar-se la legalitat "no porta enlloc". El president Artur Mas, de moment, manté la incògnita amb un "hem de fer-ho bé".

El diari "El Mundo" publica aquest diumenge una entrevista a Oriol Junqueras amb un titular contundent: "Ha arribat l'hora que ens saltem la legalitat espanyola". El president d'ERC parla de l'escenari posterior a una probable decisió contrària del Tribunal Constitucional. Si se suspèn la consulta, el líder republicà defensa que s'ha de fer igualment "sota el marc legal de l'estat naixent".

Les declaracions de Junqueras van en la línia del que ja van expressar les presidentes d'Òmnium Cultural i de l'ANC, Muriel Casals i Carme Forcadell.

Des d'Unió, en canvi, prefereixen no traspassar aquesta línia. A "L'entrevista del diumenge" del Canal 3/24, el conseller d'Interior i secretari general de CiU, Ramon Espadalerassegura que saltar-se la legalitat no és a la base de l'acord per poder fer la consulta i "no porta enlloc".

Espadaler creu que respectar la legalitat dóna legitimitat al procés i aporta "potència internacional". Per això, demana unitat "al costat del president de la Generalitat". 

"La unitat ens ha de portar a fer les coses ben fetes"

Espadaler s'ha mostrat convençut que la llei de consultes que aprovarà divendres el Parlament s'adequa al marc estatutari, i per tant, al constitucional. Diu que seria una temeritat pressuposar quin serà el dictamen del Tribunal Constitucional, tot i que reconeix que "ens el podem imaginar".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut