Miguel Arias Cañete ha estat nomenat comissari de Clima i Energia a la Comissió Europea.
Miguel Arias Cañete ha estat nomenat comissari de Clima i Energia a la Comissió Europea.
Brussel·les

Miguel Arias Cañete, nomenat comissari de Clima i Energia a la Comissió Europea

Ho anunciat Jean Claude-Juncker, que ha donat a conèixer el repartiment de carteres dels nous comissaris europeus

RedaccióActualitzat
L'exministre d'Agricultura Miguel Arias Cañete ha estat nomenat comissari de Clima i Energia a la Comissió Europea, segons ha anunciat el president electe de la CE, el luxemburguès Jean-Claude Juncker, que ha fet públic el repartiment de carteres dels nous comissaris europeus.

Cañete era un dels noms que havien sonat per ocupar un dels càrrecs de l'òrgan de govern de la Unió, però la seva relliscada durant la campanya per a les europees amb unes declaracions considerades masclistes va fer-ne perillar el nomenament.

Tot i que no és de les més destacades, la cartera d'Energia ha anat guanyat terreny els últims temps pel conflicte del gas entre la UE i Rússia. A més, Espanya vol impulsar la construcció d'interconnexions que permetin convertir la península ibèrica en alternativa a Moscou.

El nou executiu europeu tindrà set vicepresidències, cap per a un espanyol. Destaca la primera vicepresidència, per a l'holandès Frans Timmermans, al capdavant de la cartera de Millor Regulació, Relacions Institucionals, Legalitat i Carta de Drets Fonamentals. Les altres sis vicepresidències són per a Federica Mogherini, com a alta representant de la UE; Kristalina Georgieva, com a titular de Pressupost i Recursos Humans; Andrus Masip, al capdavant de Mercat Digital Únic; Alenka Bratusek, per Unió Energètica; Valdis Dombrovskis, per Euro i Diàleg Social, i, per a Jyrki Katainen, Treball, Creixement, Inversió i Competitivitat.

L'exministre francès de Finances el socialista Pierre Moscovici ha estat escollit responsable d'Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes. D'aquesta manera, el luxemburguès compleix el seu compromís durant la campanya de les eleccions europees de deixar el càrrec a un membre de la família dels socialistes i demòcrates. Ara bé, Moscovici es mantindrà sota el paraigua del conservador Katainen.

Cañete, com la resta dels 27 comissaris proposats, haurà d'enfrontar-se amb l'audiència del Parlament Europeu, entre el 29 de setembre i el 3 d'octubre. La CE que proposa Juncker està formada per 19 homes i 9 dones, com l'executiu de José Manuel Barroso.

Anar al contingut