Lleida

Una torbonada nocturna provoca destrosses a les comarques de Lleida

Una intensa tempesta acompanyada de forts vents ha provocat gairebé una cinquantena d'avisos als bombers a les comarques de Lleida, sobretot al Segrià

RedaccióActualitzat

Protecció Civil manté l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions Inuncat, en previsió de forts ruixats aquesta tarda nit en diverses comarques. Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa i pedra. En moments de xàfecs el vent podrà ser fort amb ratxes de més intensitat.

Els ruixats més forts i amb més quantitat d'aigua caiguda en poc temps s'esperen a les comarques del Berguedà, Osona, Ripollès, Garrotxa i Selva. S'ha ampliat l'avís també a les comarques del Vallès Oriental i Maresme.

Al llarg de la tarda hi ha hagut precipitacions intenses als municipis d'Esparreguera i Olesa de Montserrat, així com a diversos municipis del Ripollès i la Garrotxa. A la Vall d'en Bas s'han registrat 25,3 litres per metre quadrat en 30 minuts.

La pluja també ha tingut afectació en algunes carreteres. Aquesta tarda ha calgut tallar l'AP-7 en sentit nord durant un quart d'hora a causa de dos arbres que han caigut. També han quedat inundades dues carreteres de Roda de Ter (Osona) que s'ha hagut de tallar a la circulació, la BV-5222 i la C-153.

Les tempestes de la dijous a la nit han descarregat més de 50 mm al nord del país i ha provocat alguns danys a Ponent. La intensa tempesta acompanyada de forts vents, una torbonada, ha provocat gairebé una cinquantena d'avisos als bombers a les comarques de Lleida, sobretot al Segrià. El més greu ha estat l'esfondrament d'un magatzem, que no ha provocat ferits.

Torbonada a Lleida

Una tempesta violenta va afectar el Segrià ahir a la nit, amb pluja intensa i acompanyada de forts cops de vent; ens alguns casos, amb calamarsa. En trenta minuts han caigut 28 mm de precipitacions als Alamús i 21 a Seròs.

La tempesta ha fet caure arbres a Lleida i Benavent de Segrià i la calamarsa ha tenyit de blanc els carrers d'Alcoletge. Els registres de pluja més importants del Segrià han estat de 34 mm a Alguaire i de 21 mm a Albesa i Algerri.

 

Destrosses nocturnes

La tempesta ha començat cap a les dues de la matinada, acompanyada de molt de vent, descàrregues elèctriques i, en alguns casos, de calamarsa.

No hi ha hagut ferits enlloc, però a Lleida s'ha ensorrat el magatzem adossat a una casa unifamiliar de dues plantes situada a la carretera de Corbins.

En total hi ha hagut 126 trucades a Ponent i 45 avisos, i la meitat han estat de Lleida ciutat. També se n'han rebut de municipis com Torrefarrera, Alpicat, Alcoletge i Rosselló.

La majoria de les sortides dels bombers han estat per arbres i antenes caigudes, i fins i tot ha estat a punt de cedir alguna placa solar. També s'ha actuat en inundacions i sanejaments de façanes.

Danys al camp

La violenta tempesta ha ocasionat destrosses importants a la zona de Lleida i la seva horta. Els veïns de la zona asseguren que la tempesta s'emportava tot el que trobava. La força del vent ha arrasat granges i ha arrencat rengleres d'arbres fruiters per tota l'horta. També s'ha endut el teulat de dues granges de vedells a la partida Llívia.

El sindicat d'Asaja calcula que la tempesta ha provocat danys a unes 700 hectàrees de cultius de tot tipus.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut