L'expresident Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
L'expresident Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

La jutge demana al Banc de Madrid els comptes de la dona i 4 fills de Pujol

La jutge ha requerit a l'entitat filial de la Banca Privada d'Andorra informació sobre comptes de Marta Ferrusola i quatre dels seus fills per la vinculació amb els que puguin tenir a Andorra i Suïssa

RedaccióActualitzat

La jutge de Barcelona que investiga la fortuna que va mantenir oculta Jordi Pujol ha requerit al Banc de Madrid informació sobre diversos comptes bancaris de la dona de l'expresident, Marta Ferrusola, i quatre dels seus fills, per la vinculació amb els que puguin tenir a Andorra i Suïssa.

En un acte, la titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona acorda, a instàncies de la Fiscalia, ampliar les diligències que va ordenar en un primer moment i demanar al Banc de Madrid tota la "informació i/o documentació" de què disposi sobre els comptes de Ferrusola i dels seus fills Marta, Mireia, Pere i Oleguer.

A instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, la jutge ha ordenat aquesta gestió davant la sospita que diversos membres de la família Pujol van transferir al Banc de Madrid, filial de la Banca Privada d'Andorra, part dels diners que l'expresident català va dir haver mantingut ocults durant 34 anys.

En l'acte, la jutge sosté que els comptes del Banc de Madrid "poden estar vinculats amb els comptes bancaris que poden existir a Andorra i a Suïssa, i que poden permetre obtenir dades fonamentals sobre el patrimoni de Marta Ferrusola i els seus fills i el moviment del mateix".

Concretament, la magistrada demana que el Banc de Madrid li faciliti "el detall de les ordres de pagament i d'abonament, transferències i compensacions emeses o rebudes de xecs o pagarés" en els cinc comptes esmentats, la numeració dels quals precisa en l'acte, així com documentació sobre qualsevol gestió "realitzada per compte i/o ordre del client davant institucions públiques".

També reclama l'"especificació de l'origen i destí dels fons dipositats en els citats comptes o en qualsevol altre instrument financer" del qual siguin titulars Marta Ferrusola i els quatre fills esmentats.

Una altra informació que requereix la jutge és la identificació completa dels titulars dels comptes, així com de les persones autoritzades i dels poders aportats, i la documentació bancària relativa al contracte d'obertura, els contractes fiduciaris i les instruccions sobre el lliurament de la correspondència.

L'acte ordena també al Banc de Madrid facilitar els suports comptables de les operacions, els extractes dels moviments i la correspondència creuada entre clients i entitat, així com informació sobre la possible existència de dipòsits, fons d'inversió o plans de pensions.

La magistrada reclama també els informes de l'entitat sobre els seus clients, tant del mateix Banc de Madrid com de qualsevol altra entitat bancària a la qual aquest hagi sol·licitat informació sobre la família Pujol.

L'objectiu de les indagacions, raona la jutge en l'acte, és "obtenir informació bancària sobre el veritable patrimoni de Jordi Pujol, la seva dona i els seus fills, la seva extensió, els moviments que s'han pogut produir i si el mateix ha estat objecte de la corresponent declaració tributària".

També a requeriment de la Fiscalia, la magistrada ha acordat ampliar la comissió rogatòria que a principis del mes d'agost passat va dirigir a les autoritats del principat d'Andorra perquè li facilitessin informació sobre els comptes de la família Pujol en les entitats Banca Privada d'Andorra (BPA) i Andbank.

Concretament, la jutge demana informació sobre comptes de Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, així com dels seus set fills, a BPA i a Andbank, entitat a la qual, a més, sol·licita la documentació que tingui sobre els Pujol procedent del Banc Agricole i la Banca Reig, dels quals és successora després de la seva fusió el 2001.

La defensa de la família Pujol, de la seva banda, va presentar el mes passat als jutjats d'Andorra una querella per vulneració del secret bancari, amb la qual pretén anul·lar les proves que puguin haver estat obtingudes a través d'aquestes entitats financeres i, d'aquesta forma, totes les investigacions judicials que derivin d'aquesta informació.

Anar al contingut