A l'Acústica esperen més de 80.000 persones.
A l'Acústica esperen més de 80.000 persones.
Figueres

La tretzena edició del Festival Acústica de Figueres, dedicada a Peret

El director de l'Acústica, Xavier Pasqual, explica que havien intentat programar Peret en dues ocasions, però no havia pogut ser i, ara, la seva desaparició no els ha deixat indiferents i li dediquen un homenatge

RedaccióActualitzat

La tretzena edició del Festival Acústica de Figueres està dedicada a rei de la rumba catalana: Peret. El seu director, Xavier Pasqual, explicava que havien intentat programar-lo al festival en dues ocasions, però no havia pogut ser.

Ara, la seva desaparició no els pot deixar indiferents. Per això el DJ Txarly Brown serà qui s'encarregui de muntar-li l'homenatge.

El Festival Acústica Figueres, popularment conegut com l'Acústica, és un festival musical que se celebra a Figueres des de l'any 2001. Ocupa espais urbans del centre de la població a l'entorn del Museu Dalí. Cada any s'hi fan una quarantena d'actuacions i en aquesta ocasió s'acabarà el 31 d'agost.

La majoria de concerts, molts d'ells inèdits, són gratuïts; només cinc són de pagament. Les sorpreses que arriben cada any amb l'Acústica i l'ànim de superació del festival ha fet que aquest s'hagi convertit en un bon reclam per als visitants, segons Pasqual.

El primer festival va començar amb 3.000 assistents i l'any passat ja van arribar a la capital de l'Alt Empordà unes 80.000 persones.

Aquest any, ja en fa tres que té lloc la tercera edició de l'Acustiqueta per a nens. Moltes famílies vénen de diferents llocs de Catalunya per pernoctar a Figueres.

El fet que hi hagi programació per a totes les edats ho facilita. Les famílies troben que hi ha música per a adults però també per als més petits; són concerts especialitzats i tallers.

Més enllà d'això, l'Acústica es reivindica com un dels festivals que han apostat per la música catalana sense complexos. I ells se senten orgullosos de la seva manera de fer.

Parlant d'aquest tema, Xavier Pasqual destaca una proposta: el concert de Halldor Mar, que ha versionat en anglès bona part dels clàssics catalans.

Anar al contingut