Barcelona

Comencen les inspeccions aleatòries per trobar apartaments turístics a la Barceloneta

Tres equips formats per tècnics del departament de llicències i agents de la Guàrdia Urbana pentinen edificis del barri aleatòriament

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha començat aquest dilluns les inspeccions en edificis de la Barceloneta a la recerca d'apartaments turístics il·legals. Tres equips formats per tècnics del departament de llicències i agents de la Guàrdia Urbana pentinen la zona escollint aleatòriament determinats blocs del barri per controlar-los de forma sistemàtica.

Un cop s'ha seleccionat l'edifici, els equips comproven porta a porta la identitat dels veïns que hi viuen i pregunten sobre la possible existència d'apartaments il·legals al bloc o de turistes amb comportaments incívics. En cas de trobar habitatges llogats il·legalment a turistes, als propietaris se'ls obrirà un expedient administratiu que podria acabar amb una multa de fins a 90.000 euros.

Protestes dels veïns del barri

Aquesta és una de les mesures impulsades pel govern municipal després de les protestes veïnals que es queixen del "turisme de borratxera" i l'incivisme d'alguns turistes que afecta el barri. La setmana passada es van fer diverses concentracions dels veïns, l'última de les quals, aquest dissabte, va reunir 1.500 persones.

Segons dades municipals, durant aquest mes d'agost s'han rebut 50 queixes per molèsties originades des de pisos turístics del barri, mentre que al juliol n'hi va haver 37. Aquestes xifres se situen molt per sobre de les de l'any passat, quan n'hi va haver 19 al juliol i 14 a l'agost.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut