Londres

Identificat el presumpte botxí del periodista nord-americà James Foley

Els serveis d'intel·ligència britànics ja han identificat el jihadista que hauria executat el periodista nord-americà James Foley

RedaccióActualitzat

La intel·ligència britànica podria tenir identificat, amb noms i cognoms, el terrorista de l'organització jihadista Estat Islàmic que va executar el periodista nord-americà James Foley, segons un video difós per internet, que va commocionar tot el món. Ho diu el diari "The Times", que no concreta el nom del suposat executor, però sí que cita com a sospitós clau un jove de 23 anys que fins l'any passat vivia a Londres, al domicili familiar, i que fa poc va penjar a Twitter una imatge seva amb un cap humà.

L'home és conegut com "Jihadi John". La font no ha volgut revelar el seu nom real. Però, segons el diari, el principal sospitós és un jove de 23 anys que fa un any va abandonar la casa familiar en un barri benestant de Londres valorada en 1.250.000 euros. El seu nom és Abdel-Majed Abdel Bary, i fa poc hauria piulat a Twitter una foto seva agafant caps humans tallats.

L'accent britànic del jihadista que apareix al vídeo de l'Estat Islàmic al costat del periodista va provocar que el primer ministre suspengués les  vacances i tornés d'urgència a Londres, i va causar una profunda commoció entre els dos milions de musulmans britànics.

El ministre d'Afers Estrangers, Philip Hammon, alerta avui al "The Sunday Times" que si no s'atura l'Estat Islàmic als territoris que ara ocupa a Síria i l'Iraq, tard o d'hora enviarà els seus jihadistes per atemptar en territori britànic i europeu.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut