Alacant

Nova concentració contra l'apagada dels repetidors de TV3 al País Valencià

Alacant ha viscut aquest dissabte a la tarda una nova concentració contra l'apagada dels repetidors de TV3 decretada pel govern valencià. Mentre que a les comarques del sud el senyal de la televisió pública catalana ja ha desaparegut, a la resta del País Valencià la qüestió està en mans dels jutges, després dels successius recursos interposats per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l'entitat que gestiona els emissors. La Generalitat Valenciana, però, ha advertit ACPV que disposa fins a mijtans de febrer per aturar les emissions del repetidor de Perenxisa i dels reemissors secundaris de la Fundació Ramon Muntaner.

Actualitzat
Unes dues mil persones s'han aplegat aquest dissabte a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant per protestar contra la darrera de les ordres d'apagada dels repetidors de TV3 decretada pel govern valencià.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l'entitat que gestiona els emissors, va rebre una ordre de tancament dels repetidors de Perenxisa (Torrent) i dels reemissors secundaris de la Fundació Ramon Muntaner, vinculada a la primera, a Alginet i a la Llosa de Ranes.

Aquests repetidors permeten l'arribada del senyal dels quatre canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) -entre ells TV3- a l'àrea metropolitana de València i a "àmplies zones" de les comarques de la Ribera Alta i la Costera.

L'entitat cultural assegura que la comunicació oficial adverteix que, en cas de no complir-se el "tancament voluntari" dels repetidors en el termini de deu dies hàbils, s'iniciaran els expedients sancionadors corresponents. Aquestes sancions tindrien la mateixa naturalesa jurídica que l'expedient resolt fa uns mesos amb una multa de 300.000 euros a l'entitat cultural.
Anar al contingut