Madrid

Una aerolínia privada amb 400 treballadors i 30 avions que es va crear fa 28 anys

La companyia espanyola Swiftair opera tant amb passatgers com amb càrrega i vola cap a Europa, l'Àfrica i el Pròxim Orient.

RedaccióActualitzat

Swiftair, l'operadora de l'avió estavellat al sud de Mali, es va crear ja fa 28 anys. És una companyia aèria privada que té 400 treballadors i una flota de 30 avions. L'aerolínia espanyola opera tant amb passatgers com amb càrrega, i vola cap a Europa, l'Àfrica i el Pròxim Orient, amb avions Boeing 727 i 737, MD83, ATR72/42, Embraer 120 i Metroliner.

L'empresa detalla en la seva pàgina web que el seu negoci va enfocat a clients corporatius i touroperadors, que són els encarregats de gestionar les mercaderies i bitllets del client final. Té una companyia aèria a Grècia i una altra de "handling" al Marroc. Quan es va crear va començar a fer vols amb dos avions i, des de mitjans dels anys 90, van incrementar la xifra d'aeronaus, destins i operacions.

En el cas de l'aparell estavellat aquest dijous al desert del Sahel, un avió MD83, la companyia operava el vol d'Air Algérie que feia la ruta entre la capital de Burkina Faso, Uagadugú, i Alger.

Anar al contingut