Pròxim Orient

Israel no cedeix a la pressió internacional i continuarà bombardejant Gaza mentre continuïn els coets palestins

Per la seva banda, Hamas manté el llançament de coets i amenaça amb altres accions: entre els seus objectius hi ha els aeroports israelians

RedaccióActualitzat

Sisè dia d'intercanvi de foc entre Israel i Palestina, sense cap esperança de canvi. L'aviació hebrea continua bombardejant la franja de Gaza, i  els coets de Hamas volen cap a la banda d'Israel. El balanç de destrucció, però, és desigual. Més de 120 palestins morts en els atacs aeris i vuit israelians ferits pels artefactes islamistes.

El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, ha demanat a l'ONU que ordeni un alto el foc. Però el primer israelià, Benjamin Netanyahu, ja ha respost que cap pressió internacional aturarà l'ofensiva mentre continuïn plovent els coets de Hamas:

"Cap pressió internacional ens aturarà d'actuar amb tota la força contra una organització terrorista que demana la nostra destrucció. Continuarem atacant amb força qualsevol que intenti fer-nos mal"

Mahmud Abbas tem que l'exèrcit israelià estigui a punt d'iniciar una ofensiva terrestre. Mentrestant, Hamas avisa i amenaça: entre els seus objectius hi ha els aeroports israelians.

Ningú cedeix. I qui en paga les conseqüències és la població civil.

Coets contra avions

La nit a la ciutat de Gaza s'ha viscut, un cop més, amb la resplendor i el soroll dels coets. Són míssils que surten en direcció a les poblacions israelianes. En una d'aquestes poblacions, Ashdod, 30 quilòmetres al nord de Gaza, un míssil ha provocat una explosió en una gasolinera i ha ferit vuit persones.

La majoria de coets de Hamas han estat interceptats per les defenses antiaèries israelianes. Els pocs que han arribat al seu objectiu han causat danys materials de poca consideració.

L'exèrcit israelià és més contundent. Els seus bombardejos aeris fa cinc dies que duren i es calcula que han mort més d'un centenar de palestins, entre ells 23 nens.

Els camps de refugiats acullen, a més de les famílies que ja hi viuen normalment, les que s'han quedat sense casa pels últims bombardejos. 

Enfrontament al carrer

Mentre els volen les armes de destrucció, a peu de carrer, manifestants palestins i forces militars israelianes s'han enfrontat a diferents llocs dels territoris ocupats. Els enfrontaments al control fronterer de Qalàndia, a la Cisjordània ocupada, han estat especialment virulents. Els palestins han llançat pedres i focs d'encenalls contra les posicions militars israelianes.

Els soldats han respost amb granades de fum, que lluny de dispersar els manifestants els han encoratjat. Diferents manifestancions han transcorregut pels carrers adjacents als punts de control fronterer. S'han pogut veure cartells contra l'ocupació israeliana i condemnant l'ofensiva militar contra Gaza.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut