Madrid

L'expresident d'Endesa serà el número 2 del PP a Madrid

El president del PP, Mariano Rajoy, proposarà al partit que l'expresident d'Endesa, Manuel Pizarro, ocupi el segon lloc a la llista per Madrid, segons han informat fonts populars. Rajoy traslladarà la proposta a la comissió electoral del PP dijous. La trobada, que serà la primera del comitè, servirà per designar els números 1 de les candidatures del PP per als comicis generals del 9 de març. Un cop resolta la incògnita del segon lloc per Madrid, on s'especulava que podria anar l'alcalde la capital espanyola, Alberto Ruiz-Gallardón, ara encara falta saber qui encapçalarà la candidatura de Barcelona.

Actualitzat

Des del PP han confirmat que han fet la proposta a Pizarro, que podria ocupar la vicepresidència econòmica si els populars guanyessin les eleccions del 9 de març. Tenint en compte que l'economia serà un tema clau de la campanya electoral, els populars reforcen la candidatura amb una persona de prestigi en el món econòmic i molt crític amb la gestió del govern socialista. Molts ja han interpretat aquest fitxatge sorpresa com un contrapès al de l'actual vicepresident econòmic, Pedro Solbes, per part del PSOE.

Cèlebre durant les opes

Manuel Pizarro, nascut a Terol fa 56 anys, és actualment conseller independent de Telefónica. Va ser president d'Endesa des del maig del 2002 fins a l'octubre del 2007, i va adquirir molta notorietat pública quan va liderar la lluita d'Endesa en contra de l'opa que Gas Natural va llançar per comprar l'elèctrica.

Des del novembre passat, compagina el càrrec de conseller de Telefónica amb el de vocal de la Comissió de Nomenaments i Retribucions de Borsa i Mercats Espanyols.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut