Jerusalem

El president palestí exigeix a Israel que aturi immediatament l'ofensiva contra Gaza

L'exèrcit hebreu ataca cinquanta objectius de la Franja després que Hamas ha reconegut l'autoria de les accions amb coets

RedaccióActualitzat

El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmoud Abbas, ha reclamat a Israel que aturi de manera immediata l'ofensiva aèria contra la Franja de Gaza. En un comunicat, Abbas demana a la comunitat internacional que "intervingui com més aviat millor per frenar la perillosa escalada que podria provocar més destrucció i inestabilitat en la regió". 

A les últimes hores, els atacs aeris de l'exèrcit israelià han causat una quinzena de ferits a la Franja de Gaza. És la resposta de l'exèrcit hebreu després que Hamas ha reconegut l'autoria dels atacs amb coets a Israel. Alguns dels projectils han impactat en habitatges; per això Hamas adverteix el govern hebreu que ha traspassat una línia vermella.

Un portaveu de l'exèrcit israelià ha informat que "les Forces Armades fan una operació militar contra el grup islamista a Gaza per frenar el terror amb el qual s'han d'enfrontar diàriament els ciutadans d'Israel". En un comunicat posterior, l'exèrcit ha anunciat que aquesta operació ha començat amb foc d'aviació i artilleria naval contra cinquanta posicions islamistes.

Aquesta nova ofensiva, anomenada "operació Límit de Protecció", és l'últim esglaó en l'escalada del conflicte, poc després que l'exèrcit ha mobilitzat 1.500 reservistes per preparar una actuació d'abast encara desconegut.

El que per a Israel són operacions antiterroristes, Hamas ho anomena atacs contra civils. El braç militar de l'organització hi ha respost amenaçant amb un terratrèmol que recorrerà Israel. Un crit que se suma al de venjança per la mort de sis militants seus el cap de setmana passat. La resposta no és només dialèctica: ahir es van llançar vuitanta coets cap a territori israelià.

La solució sembla llunyana ara, però, precisament aquest dimarts, el diari israelià "Haaretz" publica un article firmat per Barack Obama. El president dels EUA assegura que l'únic camí cap a la pau passa pel reconeixement d'un estat palestí independent.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut