Pròxim Orient

Vuit morts en un bombardeig de l'exèrcit israelià a la Franja de Gaza

L'exèrcit israelià respon al llançament de coets des de Gaza amb un atac amb "drones" al bastió de Hamas

RedaccióActualitzat

L'espiral de violència entre israelians i palestins augmenta. Aquesta nit, l'exèrcit d'Israel ha llançat un atac aeri contra el bastió de Hamas a Gaza i ha causat la mort a vuit persones, entre les quals hi havia sis milicians del grup islamista. L'atac era la resposta al llançament de coets cap a territori israelià; durant el dia d'ahir es calcula que es van disparar uns trenta coets. Tot plegat passa després que les autoritats israelianes van detenerir sis joves extremistes jueus per la seva suposada relació amb el segrest i assassinat d'un jove palestí.

L'atac d'Israel d'aquesta nit s'ha fet amb "drones". Ha estat el pitjor cop des del 2012 contra Hamas. La tensió va en augment des del mes passat, amb el segrest de tres joves estudiants israelians. Després de dies de recerca se'ls va trobar morts. En una aparent rèplica a aquells fets, dimecres passat un grup d'ultranacionalistes jueus va segrestar un jove palestí, Mohamed Abu Kheidar. El van cremar viu fins a la mort.

Això va portar el primer ministre israelià a intentar calmar els ànims. De fet, aquest diumenge un dels detinguts per l'assassinat d'Abu Khaidar va confessar el crim i va implicar els altres cinc companys seus, també detinguts. Divendres, en els aldarulls posteriors a l'enterrament del jove palestí, el cosí de la víctima, un noi de 15 anys resident als Estats Units, va ser detingut per dos policies israelians. El noi denuncia que el vam agredir.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut