Cartell del jove palestí mort a Jerusalem Est.
Cartell del jove palestí mort a Jerusalem Est.
Pròxim Orient

El noi palestí va morir cremat viu i el seu pare demana a Israel que destrueixi la casa dels culpables

El seu pare demana a Israel que destrueixi la casa dels culpables com s'ha fet amb les dels presumptes autors de la mort de tres joves hebreus

RedaccióActualitzat

El pare del noi palestí assassinat, presumptament, per jueus d'extrema dreta clama venjança. Vol que es faci "justícia" com ho ha fet Israel amb els presumptes autors de la mort de tres joves hebreus: reduint la seva casa a cendres.

El pare ha parlat a la premsa israeliana just en el dia que s'han fet públics els resultats preliminars de l'autòpsia. El fiscal general palestí ha revelat que l'adolescent va ser cremat viu. Els forenses han trobat restes de sutge i fum a la gola i els pulmons de Mohammad Abu Jedeir, de 16 anys, que demostren que quan li van calar foc encara respirava.

El noi també tenia una ferida al cap, però aquesta no va ser la causa de la mort.

Abu Jedeir va desaparèixer dimarts al barri de Suafat, a Jerusalem Est, on va ser forçat a entrar en un cotxe enmig d'una onada d'atacs racistes d'extremistes jueus en venjança per l'assassinat de tres estudiants israelians prop de la ciutat palestina d'Hebron.

L'adolescent ha estat enterrat aquest divendres. Durant la matinada de dissabte hi ha hagut greus enfrontaments a Jerusalem i també a Betlem en protesta per la falta d'avenços en la investigació i el retard per part de les autoritats israelianes en l'autòpsia i el lliurament del cadàver als familiars.

Anar al contingut