Jerusalem

L'aparició d'un menor palestí mort eleva la tensió al Pròxim Orient

El crim podria ser una represàlia pel segrest i assassinat anterior de tres joves israelians

RedaccióActualitzat

L'aparició del cadàver d'un palestí de 16 anys en una zona boscosa d'Israel amenaça la ja de per si tensa relació entre israelians i palestins. Se sospita que l'assassinat podria ser una represàlia pel segrest i assassinat de tres joves israelians. L'Autoritat Nacional Palestina ha reclamat una condemna explícita dels fets al govern israelià i ha qualificat de "deplorable" l'assassinat.

Diversos testimonis han explicat que Mohamad Husein Abu Jedeir, de Jerusalem est, va ser forçat a entrar un cotxe dimarts a la tarda quan sortia d'una mesquita. Aquest dimarts, la policia l'ha trobat calcinat al Bosc de Jerusalem. Hi ha dues hipòtesis: una venjança dels colons ultres, o bé una disputa entre famílies, opció que els parents de la víctima han descartat.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha demanat que s'investigui qui hi ha darrere aquest "deplorable assassinat", ha cridat a la calma israelians i palestins i ha recordat que Israel és un "estat de dret" i que ningú s'ha de prendre la justícia per la mà.

Aquestes paraules, però, són insuficients per al president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, que ha exigit una condemna explícita a l'executiu hebreu "com vam fer nosaltres amb el segrest i assassinat dels tres israelians".

L'assassinat té lloc hores després de l'enterrament multitudinari dels tres nois, dos dels quals menors, que van aparèixer morts dilluns prop d'Hebron. Israel acusa Hamas del segrest i ha detingut més de 500 persones en relació amb el cas. Després de la descoberta del noi palestí assassinat, el moviment islamista ha advertit que Israel "pagarà pels seus crims".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut