Sarkozy, dirigint-se a la comissaria de Nanterre. (Foto: Reuters)
Sarkozy, dirigint-se a la comissaria de Nanterre. (Foto: Reuters)
París

L'expresident francès Nicolas Sarkozy, imputat per "corrupció activa" i tràfic d'influències

L'expresident francès ha estat 18 hores, en total, declarant davant la policia i els jutges

RedaccióActualitzat

L'expresident francès Nicolas Sarkozy ha quedat imputat per "corrupció activa", tràfic d'influències i encobriment de la violació del secret professional després d'estars-se 15 hores declarant davant la policia i tres més davant dels jutges.

La policia judicial francesa havia detingut Sarkozy aquest dimarts al matí i, després d'escoltar les declaracions de l'expresident francès en una comissaria de Nanterre, finalment els jutges han decidit que hi ha prou elements per imputar aquests delictes al polític conservador pel cas de les escoltes.

D'aquesta manera, Sarkozy veu com s'enfosqueixen les seves aspiracions de tornar a la política, després que s'ha convertit en el primer president de França sotmès a una declaració en qualitat de detingut.

L'advocat de Sarkozy, Thierry Herzog, i un alt magistrat del Tribunal de Cassació, Gilbert Azibert, també han declarat en les darreres hores i, poc abans que l'expresident abandonés el lloc de la seva declaració, han estat imputats per tràfic d'influències.

La justícia francesa investiga si l'excap d'Estat i el seu entorn van crear una xarxa d'informadors que els mantenia al corrent de l'evolució dels processos judicials que amenacen el polític, com el presumpte finançament il·legal de la seva campanya presidencial per part de l'antic dictador libi Moammar al-Gaddafi.

A Sarkozy poden demanar-li un màxim de deu anys de presó.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut